Inloggen Teambeheer
Facebook-pagina BDC
Nederlandse Darts Bond

Einde competitie

Vanwege het besluit van de regering dat tot zeker 1 juni de cafés niet open mogen, heeft het bestuur van de BDC besloten dat de competitie niet zal worden afgemaakt. Er moet wel een besluit worden genomen wat er met de tot nu toe gespeelde competitie moet gebeuren. Het bestuur is van mening dat we hiervoor de leden gaan raadplegen en 3 opties bieden. Deze opties zijn:
Optie 1
De competitie wordt nietig verklaard. Dat betekent dat alle uitslagen worden geschrapt en er geen kampioenen worden aangewezen en er geen promotie en degradatie wordt toegepast. Het volgende seizoen wordt dan gespeeld volgens de huidige poule-indeling en de deelname is voor alle teams gratis voor wat betreft de nu ingeschreven leden. Nieuwe leden dienen uiteraard wel de gebruikelijke contributie te betalen.

Optie 2
De huidige competitiestand wordt als eindstand aangehouden. Met dien verstande dat bij een ongelijk aantal gespeelde wedstrijden het gemiddelde van het aantal behaalde punten de stand zal bepalen. Concreet: puntenaantal gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden. Indien dat voor de plaatsen waar dat invloed heeft op het kampioenschap of degradatie dat zal het onderlinge resultaat bepalend zijn. Indien dit ook gelijk is (voor het geval dat er al 2 wedstrijden tegen elkaar zijn gespeeld) zal er door de wedstrijdleiding een besluit genomen worden.

Optie 3
De eindstand zal worden opgemaakt op basis van de stand na de eerste competitiehelft (alle teams hebben 1 keer tegen elkaar gespeeld).


Wat verder betreft voor opties 2 en 3

Promotie

  • voor de 1e, 2e en 3e divisies geldt dat alleen de kampioenen promoveren
  • in de 4e divisies promoveren de nummers 1 en 2

Degradatie

  • Uit de eredivisie en 1e divisie degraderen de nummers 11 en 12 van de competitie

  • Uit de 2e divisie degraderen de nummers 12 en ook nog 3 teams die als 11e zijn geëindigd

Dit zal gebeuren op basis van het gemiddelde van het aantal behaalde punten.
Concreet: puntenaantal gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden.

  • Uit de 3e divisie degraderen de nummers 12 en ook nog 2 teams die als 11e zijn geëindigd

Dit zal gebeuren op basis van het gemiddelde van het aantal behaalde punten.
Concreet: puntenaantal gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden.

 

Voor alle duidelijkheid: alléén bij optie 1 zal er sprake zijn van het gratis deelnemen aan de competitie van volgend seizoen. Als optie 2 of 3 wordt gekozen zal er gewoon contributie moeten worden betaald.

De bekercompetitie zal niet meer worden afgemaakt en komt hiermee te vervallen.

In het geval dat bovenstaande toch nog hiaten bevat zal de wedstrijdleiding hierover een besluit nemen.

Ieder team heeft 1 stem om uit te brengen. De uitslag van de stemming zal alleen geldig zijn als 2/3 van alle teams een stem hebben uitgebracht. De stemming sluit op 31 mei 2020. Daarna is het niet meer mogelijk om te stemmen en het bestuur zal kort daarna de uitslag bekend maken. De optie met de meeste stemmen zal worden uitgevoerd. Niet uitgebrachte stemmen tellen niet mee in de uitslag.

Alle captains ontvangen via teambeheer op korte termijn een mail waarop zij kunnen antwoorden.

Voor wat betreft het nieuwe seizoen: hierover is nog geen besluit genomen wanneer deze kan gaan aanvangen. Hiervoor zijn we afhankelijk van de besluiten die door onze regering zullen worden genomen omtrent het openstellen van de speelgelegenheden en voorwaarden die daar aan worden gesteld. Zodra hier duidelijkheid over is zullen wij u hierover informeren.

 

Toernooien

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Partners

barleduc bwcpictures dbdarts kledingcalculator vis zwaluw_reizen_logo3

Contactgegevens

Bossche Darts Competitie

p/a Korenbrugstraat 7

5211 EG 's-Hertogenbosch

organisatie@bdcdarts.info

© 2018 - 2022    Bossche Darts Competitie  ♦  Alle rechten voorbehouden    Disclaimer

Free Joomla! template by L.THEME